Olie absorptie filterkaarsen

Olie adsorptie filterkaars voor effectieve en economische verwijdering van Koolwaterstofverbindingen uit afvalwater.

De Oil-X-tract filterkaars is special ontworpen om water te filteren dat is verontreinigd door koolwaterstofverbindingen (KWS) zoals olie en vluchtige organische stoffen. Deze filterkaars verwijdert effectief vrije, opgeloste totale koolwaterstoffen (TPH) en geëmulgeerde koolwaterstofverbindingen uit industrieel afvalwater.

Effectief media

De Oil-X-tract filterkaars is gevuld met een granulaat van oppervlakte gemodificeerd organisch substraat dat speciaal is ontworpen om olie, koolwaterstofverbindingen en andere organische vervuilingen te absorberen uit water.

Het Oil-X-tract filtermedium is selectief oleofiel: in essentie is het waterafstotend en trekt het juist koolwaterstoffen aan. Het Oil-X-tract filtermedium is extreem poreus door zijn unieke netvormige kristalstructuur welke resulteert in een enorme totale oppervlakte om vervuiling op te vangen. De combinatie van hiervoor genoemde kenmerken bieden een exceptioneel hoge adsorptie capaciteit van het filtermedium.

  • Adsorbeert olie, vet en geëmulgeerde, gedispergeerde en opgeloste koolwaterstoffen
  • Koolwaterstof waardes ver beneden de wettelijke waterkwaliteitseisen
  • Deze adsorptie technologie kan 60% tot 70% meer vervuiling opnemen per gewichtseenheid in vergelijking tot actief kool
  • Adsorptie capaciteit tot 90% van het eigen gewicht
  • 99% verwijderingsefficiëntie bij eenmalig contact
  • Extreem effectief als eind filter voor behandeling van offshore geproduceerd water
  • Verkrijgbaar in standaard filter eind connecties 222 O-ring / single open end
  • Filterkaarslengte 10”- 50″

OilXtract – Standaard 40″ lengte, code 3 plug-in aansluiting (222 dubbele O-ring / single open end)

Robuuste constructie

De filterkaars is gemaakt van een sterke volledig thermisch gelaste PP constructie. Er zijn geen afdichtingsmaterialen, lijmen of hot melts gebruikt die op kunnen lossen door de koolwaterstoffen. Hierdoor is bypass en voortijdig falen van de filterkaars uitgesloten.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.