Automatisch Zelfreinigende Industrieel plastic schijven filters

Automatisch zelfreinigende plastic schijven filters

DE VORTEX AUTOMATISCHE SERIE

Bij de Vortex Automatische filter reeks heeft u de keuze uit meerdere combinaties.
Deze reeks filters biedt u een efficiënte en financieel aantrekkelijke filtratie oplossing, welke kan worden afgestemd op een veelvoud van watercondities in de industriële, gemeentelijke, milieu en – landbouw branche.

Voordelen:

 • Drie filtratie technieken in één filter gecombineerd
 • Drie reinigingsmechanisme in één filter gecombineerd
 • Extreme efficiënte reiniging zonder waterdruk
 • Air Assist optie (AA) om het waterverbruik te verminderen en de reinigingsefficiëntie te verhogen.

 

De drie  filtratie technieken uitgelicht:

 • Centrifugaal separatie:

Het water wordt het filter binnen geleid via de spiraal ring. Een ring met lamellen/schoepen die onder een hoek staan. Hierdoor gaat het water ronddraaien in het filterhuis. De daarbij ontstane centrifugaal krachten houden vuildeeltjes bij het filter disc element vandaan met als gevolg dat dit langer schoon blijft.

 • Oppervlakte filtratie:

Het water zal vervolgens door de poriën van het schijven pakket (disc stack) stromen. Deeltjes groter dan de poriën zullen op het filter oppervlak achter blijven wat de oppervlakte filtratie bewerkstelligt hetzelfde als bij een screen filter.

 • Diepte filtratie:

Als laatste zullen de kleinste deeltjes met het water mee tussen de schijven van het schijven pakket in stromen. De op elkaar gestapelde gegroefde schijven creëren een diepte matrix. De overgebleven kleine deeltjes worden in dit diepte matrix gevangen en alleen het schone water verlaat het filter.

automatisch zelfreinigend schijven filter

De drie reinigingsmechanismen uitgelicht:

 • Openen van het filter matrix. Gegroefde filter schijven komen los van elkaar.

Tijdens reiniging laat de driewegklep water van de schone zijde in omgekeerde richting het filter instromen. Het water drukt tegen de veerdruk van het schijvenpakket in. De schijvenhouder verlengt, de gegroefde filterschijven decomprimeren en gaan open staan. Ingesloten vuil kan zonder belemmering wegspoelen.

 • Vuil verwijdering met tangentiële spray jets:

Het Multi-jet nozzle systeem aan de binnenkant van het schijven pakket spuit het vuil met krachtige stralen van de geopende schijven.

 • Lossen van vuil door vibrerende en roterende filter schijven:

Het water uit de jet nozzles raakt de schijven en de groeven in de schijven onder een hoek. Deze gaan hierdoor rond tollen en vibreren waardoor extra energie vrijkomt om het vuil te verwijderen.

Het verhogen van de  reinigingsefficiëntie en

vermindering spoelwater gebruik uitgelicht: 

Om het water verbruik voor reiniging verder te verminderen en tevens de reinigingsefficiëntie nog verder te verhogen kan gecomprimeerde lucht gebruikt worden in de AA (Air Assisted) versie van het disc filter. De AA versie is uitgevoerd met een extra leeg filterhuis aan de schoon water zijde van het filtersysteem. Tijdens filtratie vult dit filterhuis zich met schoon gefilterd water en dient als spoelwater reservoir. Het reservoir heeft een gecomprimeerde lucht aansluiting die luchtdruk toevoegt tijdens de reinigingscyclus. Op het moment van reinigen schakelt de driewegklep van één van de filter modules en keert de stroomrichting in dit filter om. Schoonwater stroomt in tegenover gestelde richting door het filter naar de spoelwater uitlaat. Gecomprimeerde lucht drukt het water uit het spoelwater reservoir naar de betreffende filter module. De gecomprimeerde lucht expandeert en geeft het spoelwater een hoge snelheid, reinigende turbulentie en botsingskracht.

Resultaat:

 • Minimaal water verbruik (15L).
 • (Water)drukloos efficiënt reinigen.
 • Expanderende lucht geeft hoge spoelwater snelheid, reinigende turbulentie en hoge botsingskracht.

 

 Werking:

Dit filter werkt optimaal door gebruikmaking van een dubbelzijdig gegroefde schijvenstapel dat een poreus matrix creëert. De schrijven filtreren door gebruikmaking  van 3 verschillende filtertechnieken het vuil uit het water. Het water stroomt het filterhuis binnen onder een hoek, hierdoor gaat het roteren, waardoor het vuil naar buiten gecentrifugeerd wordt. De oppervlakte van het ringen pakket vangt het grove vuil op en het kleinere vuil blijft vervolgens hangen in de groeven van de schijven. Door de watertoevoer om te keren is dit filter zeer makkelijk en efficiënt te reinigen.

 automatisch zelfreinigend schijven filter

Uitvoeringen:

VORTEX AUTOMATIC DLP – Te gebruiken bij installaties met gelimiteerde waterdruk.
VORTEX AUTOMATIC AGRESSIEF WATER – Te gebruiken bij installaties die water verwerken met extreme PH waarden. Zowel hoge als lage waarden vormen hierbij geen probleem.
VORTEX AUTOMATIC DRINK WATER – Te gebruiken bij installaties waarbij de validatie en certificatie van drinkwaterkwaliteit van belang is.
VORTEX AUTOMATIC ZOUT WATER – Te gebruiken bij installaties die zout water verwerken.
VORTEX AUTOMATIC CL – Te gebruiken bij installaties die chloorwater verwerken.
VORTEX AUTOMATIC HP – Dit filter is geschikt om met waterdruk van drie tot zestien bar te werken.
VORTEX AUTOMATIC AA – Alle versies van bovengenoemd filter, behalve de VORTEX HP versie zijn uit te breiden tot een AA filterunit.

Informatie over automatisch zelfreinigende industrieel plastic schijvenfilters

Wilt u graag meer informatie over “automatisch zelfreinigende industrieel plastic schijven filters” laat dan een bericht achter:

Uw Naam

Uw email*

Onderwerp

Uw bericht

Neem onderstaande code over
captcha

Spring naar toolbar