Project Nieuws

 • Voor een project in Nieuw Zeeland hebben we actief koolfilterzakken geleverd

In het proces van kunstmest productie hebben ze last van olieverontreiniging  in de vloeistof en ze willen minimaal hoeveelheid vuildeeltjes, olie en kleurpigment in de vloeistof filteren. Ze hebben al olie absorberende filters geprobeerd zonder succes. Hierna heeft men contact gezocht met CleanFlow en als oplossing CleanFlow actief kool filterzakken besteld.

  Actief kool filterzak   Actief kool filterzak

 

 • Een professionele fotolaboratorium heeft filterkaarsen besteld ter vervanging van hun huidige filterkaarsen

Door goede ondersteuning en service kwamen ze weer bij CleanFlow met de vraag of we ze konden helpen om gedemineraliseerd water te maken dat ze nodig hebben in hun fotolaboratorium. Ook hier heeft CleanFlow hun van dienst kunnen zijn en hebben ze een complete demi watermaker set gekocht.

Demi watermaker set

 • De oliemarkt trekt weer aan

Doordat de olie markt weer aantrekt, komt er ook weer vraag naar Filter Units. CleanFlow is een expert in filtratie-apparatuur voor oliebedrijven. Op regelmatige basis vult CleanFlow ook de filter verbruiksartikelen voorraad aan met verschillende soorten filterpatronen. Met CleanFlow als hun betrouwbare partner kan het bedrijf service bieden aan vele verschillende oliebedrijven.

Losse onderdelen voor bouw unit  Onderdelen voor bouw unit  Leidingen voor bouw unit

Unit in aanbouw  Unit bijna klaar

 • Voor een groot LNG-project in Australië heeft CleanFlow olie adsorptie filterkaarsen geleverd

Het open afwateringsysteem voor de scheiding van afvalwater gebeurt dmv watercentrifuges . Deze scheidt olie en vaste stoffen van olieachtig afvalwater en waarna het afvalwater door de filters van CleanFlow gaat. De filters van CleanFlow zijn noodzakelijk omdat er nog steeds olieachtig afvalwater aanwezig is en dat afvalwater mag niet overboord gegooid worden omdat het nog steeds te veel olie bevat. Dus de olieabsorptie filters zijn een noodzaak om te plaatsen achter de centrifuges. Deze unit is voor een Central Processing Facility (CPF) Australië.

LNG Project

 • Inmiddels meer dan 2000 stuks geleverd van deze speciale high flow absorptie filter

CleanFlow heeft dit product begin 2017 geïntroduceerd. Na succesvolle resultaten tijdens de testen is het een bewezen product geworden dat nu als definitieve oplossing gebruikt wordt voor offshore produced water. Het olie absorptie filter onderscheidt zich van andere producten door efficiënte olie(koolwaterstoffen) verwijdering uit water bij uitzonderlijke hoge flow (debiet).

Olie absorptie filers   Olie absorptie filters klaar om verstuurd te worden   Olie absorptie filters verpakt

 • Inspectie oude AMIAD zelfreinigende filters 

CleanFlow werd ingeschakeld om de oude AMIAD zelfreinigende filters te inspecteren en te repareren. Een belangrijk internationaal service bedrijf is een pijplijnspoeling op het Turks Stream Offshore Pipeline project aan het voorbereiden. Oude filters zijn verzameld uit andere branches. CleanFlow werd verzocht de inspectie te doen en ondersteuning te bieden voor de reparatie van de ontvangen zelfreinigingsfilters. CleanFlow leverde ook de noodzakelijke AMIAD-reserveonderdelen aan en leverde training en instructies aan de ingenieurs. Ten slotte hielp CleanFlow tijdens de inbedrijfstelling en prestatietest van de filteropstelling en bijbehorende apparatuur.

AMIAD Zelfreinigende filters, inbedrijfstelling en opstarten  PLC control panels AMIAD filters  Automatisch zelfreinigende filters AMIAD EBS 10.000

 • Economisch alternatief voor Hatenboer Water type HAC24870 water filter element

CleanFlow levert een prijsgunstig equivalent voor de Hatenboer HAC24870 filter element. Het ontwerp bevat een primaire diepte filter aan de buitenkant gevolgd door actiefkool vulling en gewonden diepte filter bij de binnenste kern om migratie van actiefkoolkorrels te voorkomen. HAC24870 actieve koolfilters verbeteren de smaak en de helderheid van het water, door het verwijderen van organische verontreinigende stoffen zoals sporen van koolwaterstoffen. Geactiveerde koolstoffilters kunnen ook worden gebruikt voor chloor verwijdering. Geschikt voor proces- en drinkwater.

Aktiefkool gewonden filter   Aktiefkool gewonden filter   Actiefkool gewonden filter

 • CleanFlow heeft voor de Belgische Spoorwegen NMBS NV een zelfreinigend filter gemonteerd

De Belgische spoorwegen NMBS NV gebruikt op een van haar centrale werkplaatsen een Ultra Violet (UV) desinfectie toestel ook wel UV sterilizer genaamd. Het sanitair water wordt hiermee ontsmet en veilig voor consumptie. Om vervuiling van de UV lampen en installatie te voorkomen is er gekozen om een CleanFlow zelf reinigend filter voor de UV installatie te monteren. Bijkomend voordeel van dit filter is dat de efficiëntie van de UV bestraling wordt verhoogd omdat er minder UV licht kan worden afgevangen of weerkaats door vuildeeltjes in het water. Deze zijn immers door het CleanFlow filter verwijderd. Het filter behoeft vrijwel geen onderhoud en kan gereinigd worden zonder het te openen door zijn bijzondere zelf reinigingsmechanisme.

 

 • CleanFlow voltooide het ontwerp en de bouw van 3 types van mobiele zakfilter units

Het contract omvat de productie en levering van tientallen filter eenheden per type. Zij worden gebruikt voor een groot aantal tijdelijke filtratie toepassingen in de chemische en petrochemische industrie. De drie verschillende types zijn: Duplex enkel zakfilter behuizing, Duplex enkel zakfilter behuizing gemaakt van HDPE kunststof voor agressieve vloeistoffen en multi (8) filterzakken behuizingen voor hoge debiet toepassingen. Vooral de HDPE plastic filter unit is uniek en enig in zijn soort in deze industrie.

Mobiele zakfilter unit  Mobiele zakfilter unit

 • Een toonaangevende producent van inkt en coating doseerwalsen van drukpersen gebruikt in de drukkerij en offset-industrie vond de olie-adsorptie filter-oplossing van CleanFlow

Onze opdrachtgever is een toonaangevende producent van inkt en coating doseerwalsen gebruikt in de drukpersen uit de drukkerij en offset industrie. De fabriek van de klant is voorzien van een gesloten koelvloeistofcircuit. De koelvloeistof gebruikt in hun verspaning- en machinale bewerkingsproces wordt vervuild door olie en vet. Om dit probleem op te lossen en de levensduur te verlengen van de koelvloeistof werd CleanFlow gecontacteerd. Na een kort overleg kwam CleanFlow met een eenvoudige maar effectieve olie adsorptie filter. De klant was blij met het advies en besliste snel tot aankoop van de olie-adsorptie filter-oplossing van CleanFlow.

olie absorptie filterhuis    olie absorptie filterkaarsen en filterbehuizing

 • Zakenreis door CleanFlow naar Kazachstan

Tijdens een zakenreis in Kazachstan had CleanFlow de kans om een van de eerder geleverde CleanFlow duplex filter units te inspecteren. Het apparaat wordt bediend onder extreme omstandigheden. In de winter kunnen de temperaturen dalen tot -45°C, en in de zomer stijgen tot +35. De eindgebruiker van de filter unit bevestigde dat de unit robuust en betrouwbaar is. De filter unit presteerde erg goed onder zware omstandigheden, op verschillende toepassingen en locaties. De cliënt zei ook dat de filter unit bewezen heeft een winstgevende aanwinst te zijn van hun apparatuur.

duplex filter unit duplex filter unit gebruikte filterkaarsen Olie en gas boortoren

 • Vervanging van filterzakken door zakfilter retrofit geplisseerde filterkaarsen voor verlenging van levensduur en levering van actief kool filterzakken voor een waterzuiveringsinstallatie

Een waterzuiveringsinstallatie voor rivierwater ondervond frequente vervanging van de filterzakken. Om de tijd tussen vervanging van de sediment filters uit te breiden zijn de filterzakken vervangen door zakfilter retrofit geplisseerde filterkaarsen.  Aanpassingen aan het filterhuis zijn niet nodig omdat het retrofit filterelement direct past in het bestaande zakfilterhuis. De geplisseerde retrofit filterkaars biedt veel meer filter oppervlakte en als zodanig een langere levensduur. In een ander deel van het waterbehandelingsproces worden actieve kool filterzakken gebruikt voor opname van toxische componenten uit het water. Beide producten zijn gemakkelijk in gebruik en effectieve CleanFlow filterproducten.

Actief kool filterzak Filterzakken P1050091 retrofit filterkaars en filterzakken

 • Meerjarig contract voor constructie en levering van filter skids en filter zakken

CleanFlow won de aanbesteding voor een meerjarig contract voor ontwerp, bouw en levering van filter skids en filter verbruiksartikelen. CleanFlow wordt de opdracht gegund na concurreren tegen meer dan 10 kanshebbers waaronder sommige grote en bekende filter bedrijven. De opdrachtgever is een internationale industriële dienstverlener met een tiental vestigingen in Europa. Zij leveren vloeistof management systemen voor de industrie. Filtratie is een nieuwe uitbreiding van de productlijn waardoor meer omzet wordt gegenereerd. CleanFlow heeft de voorkeur van dit bedrijf vanwege onze filtratie expertise en kennis, training mogelijkheden, slim ontwerp, snelle reactie en onze totale ondersteuning. CleanFlow heeft bewezen een betrouwbare partner te zijn en veel meer dan alleen een leverancier.

filter skids filter skids

 • CleanFlow is geclassificeerd als “strategisch” leverancier voor een grote oliemaatschappij

CleanFlow is gespecialiseerd in olie adsorptie filters en ontwikkelde een specifieke olie adsorptie filter om geproduceerd water te filteren voor een grote olie-en gasproductie onderneming die actief is in de Noordzee. Wij zijn bekroond met een exclusieve leveringsovereenkomst voor meerdere jaren door de oliemaatschappij. Onze expertise, uitstekende service en ondersteuning, een hoge leverbetrouwbaarheid en productontwikkeling wordt erkend door het bedrijf en als zodanig, ontvingen we de hoogste leverancier ranking als “strategisch” leverancier van de oliemaatschappij.

leverancier voor een grote oliemaatschappij een hoge leverbetrouwbaarheid en productontwikkeling CleanFlow is gespecialiseerd in olie adsorptie filters

 • CleanFlow is uw partner in filtratie

CleanFlow geeft filtratie training en hands on instructies op filter apparatuur tijdens de European Sales vergadering van een van onze internationale klanten. Meer dan 60 belangrijkste medewerkers van al hun Europese vestigingen, waren verzameld in het schilderachtige stadje Spa in België voor trainingen en workshops. Onze filter expert geeft het product training en ook commerciële sales training om de verkoop van het betreffende bedrijf te laten groeien.

CleanFlow is uw partner in filtratie CleanFlow geeft filtratie training en hands on instructies

 • Onderhoud en vervanging van versleten onderdelen van automatische zelfreinigende disc filterinstallatie voor het filtreren van kanaalwater dat gebruikt wordt voor koeling 

automatisch zelfreinigend schijven filter  zelfreinigende disc filterinstallatie Onderhoud en vervanging van versleten onderdelen van automatische zelfreinigende disc filterinstallatie

automatisch zelfreinigend schijven filter  Onderhoud en vervanging van versleten onderdelen van automatische zelfreinigende disc filterinstallatie automatisch zelfreinigend disc filter

 • De reparatie van Amiad zelfreinigende filters

Voor een klant die al deze automatische filters heeft, namen we zorg voor de reparatie. Na een dag werken functioneerden ze weer optimaal en zijn de filters klaar voor verzending en gebruik.

automatische filters  zelfreinigend automatische filter  De reparatie van zelfreinigende filters  zelfreinigende filters

 • Automatisch zelfreinigend screen filter voor een olie productie installatie in Canada

Bij een Canadese olie productie installatie maakt een olie afvalwaterzuivering gebruik van olie adsorptie mediatechnologie. CleanFlow werd gevraagd een oplossing te bieden om de olie-adsorptie media te beschermen tegen verstopping met vuil en vaste stoffen. Wij selecteerden de robuuste en efficiënte automatische zelfreinigende screen filter met afzuiging scanner reinigingsmechanisme. De filtratie-graad van de automatische filter is 20 micron en dat is ruim onder de eis om verstopping van de olie-adsorptie media te voorkomen. In het bijzonder moest rekening worden gehouden  dat het filter bestand is tegen omgevingstemperaturen van -25 graden Celsius die er zijn. De automatische filter unit werd geïnstalleerd in een skid frame voor snelle en eenvoudige mobilisatie en installatie.

automatisch zelfreinigend filter Automatische zelfreinigende screen filter

 • HEPA luchtfilters voor glas productiefaciliteit

Bij een state-of -the-art fabriek voor de productie van speciaal glas en spiegels voor de luchtvaartindustrie installeerde CleanFlow HEPA-filters. Het lamineren van glas met een vacuüm lamineermachine wordt beschermd als omgevingslucht door de machine wordt aangezogen via de CleanFlow HEPA filter box voor dat het in de machine komt. Ook een nieuwbouw clean room is uitgerust met CleanFlow HEPA plafondpaneel filters. Tenslotte worden CleanFlow melt blown filterkaarsen gebruikt in een ultrasoon reinigingsbad. Het hoogste niveau van zuiverheid wordt gegarandeerd met behulp van onze hoge kwaliteit filters.

HEPA lucht filters HEPA lucht filters

 • De duplex filterhuis unit is gemaakt voor een eenvoudige, betrouwbare en effectieve 4 in 1 filtratie-eenheid

CleanFlow is een expert in filtratie-apparatuur voor oliebedrijven. Hierdoor werden we geselecteerd door een oliebedrijf uit een voormalige Sovjetrepubliek (CIS land) om onze speciale combi cartridge/bag filter unit te leveren. Deze mobiele en robuuste filter unit biedt maximale flexibiliteit in filtratie banen. Kaarsenfilters, zakkenfilters, olie adsorptie filters, parallelle of seriële filtratie, grove voor-filtratie gevolgd door fijne politie filters etc… deze filter unit kan het allemaal zonder extra andere apparatuur! Schakel gewoon de eenheid om van de ene filtratie optie naar de andere. Op regelmatige basis vult CleanFlow ook de filter verbruiksartikelen voorraad met verschillende soorten filterpatronen en filterzakken voor dit bedrijf. Met CleanFlow als hun betrouwbare partner kan het bedrijf service bieden aan vele verschillende oliebedrijven.

dual vessel filter unit  speciale combi cartridge/bag filter unit dubbele vat filter unit

 • 4 Inkooporders binnen 1 maand

Door een nieuwe klant uit Dubai, werd CleanFlow gekozen als nieuwe leverancier vanwege een snelle reactie op de productaanvraag en daarop volgend een snelle levering van de goederen die cruciaal zijn in de olie-en gasindustrie. 3 extra vervolgbestellingen volgden binnen een maand door de tevreden klant. De levering bestond uit verschillende soorten filterzakken waaronder absolute 1 micron multi-layer zakken met als eind bestemmingen Midden-Oosten en Centraal-Azië (voormalige Sovjet-Unie land).

filterzakken

 • Gespecialiseerd in pekel en voltooiing vloeistoffen filtratie

CleanFlow heeft meer dan 25 jaar ervaring in de olie-en gasindustrie. Wij zijn gespecialiseerd in pekel en voltooiingsvloeistoffen filtratie equipment en producten. We hebben palletladingen volledig geplisseerde borosilicaat micro glasvezel filterkaarsen en polypropyleen filterzakken geëxporteerd. Klanten kiezen CleanFlow vanwege onze betrouwbare levering, hoge kwaliteit en concurrerende prijsstelling.

Specialised in brine and completion fluids filtration  gespecialiseerd in pekel en voltooiing van vloeistoffen filtratie

 • Drinkwatervoorziening Ierland

Een kleine gemeenschap in Ierland voorzag problemen met hun drinkwatervoorziening. CleanFlow heeft het probleem opgelost en leverde een innovatieve automatische zelfreinigende schijvenfilter om het filteren/zuiveren van drinkwater te verbeteren.

Nu het filtreren in het proces volledig geautomatiseerd is en vrij van onderhoud en vervanging van filterpatronen worden tijd en kosten bespaard. Op verzoek van de cliënt is de filtereenheid ontworpen zodat deze eenvoudig uitgebreid kan worden tegen lage kosten in de toekomst. Dit zelfreinigende filter van CleanFlow is de eerste in Ierland met deze specifieke toepassing.

De klant testte de filter op vuilbelasting en slaagde met vlag en wimpel. Spoedig daarna werd besloten om het toestel uit te breiden met nog twee filter modules. Vanwege de modulaire opbouw is de uitbreiding eenvoudig en snel gemonteerd. De tevreden klant koppelde terug dat de verbeterde 3 module filter unit in volle werking is en presteert boven verwachting. Het zelfreinigende schijvenfilter krijgt veel belangstelling van andere potentiële klanten en is inmiddels een populair filter.

automatische zelfreinigende filter disc  3 module filter unit

 • Vervanging Filter scherm voor automatische zelfreinigende filter

CleanFlow leverde een vervangende filter screen voor een automatische zelfreinigende filter die wordt gebruikt door een Belgisch elektriciteitsbedrijf. Het zelfreinigende filter wordt gebruikt voor filtratie in een koelwatersysteem. Het filterscherm is gemaakt van roestvrij staal 316 met een micron rating van 200. Het scherm lengte is 985 mm met een diameter van 280 mm.

Vervanging Filter scherm voor automatische zelfreinigende filter Vervanging Filter scherm voor automatische zelfreinigende filter Filter scherm voor automatische zelfreinigende filter

 • De marine vond CleanFlow Filter Solutions

Keramisch membraan filter units worden gebruikt voor de behandeling van bilgewater aan boord van marineschepen uit een Noord-Europees land. De keramische membranen verwijderen resterende olie en koolwaterstoffen voor afvoer van het bilgewater in de zee.

Na een aantal jaren van betrouwbare werking van het keramische membraan, hadden de modules revisie en renovatie nodig. De marine vond kennis en deskundigheid voor dit delicate werk bij CleanFlow filter solutions. CleanFlow reviseerde de modules, vernieuwde de keramische membranen en na stricked acceptatie tests zijn de filter units terug in bedrijf.

Keramisch membraan filter units Keramisch membraan filter units

 • Plastic Filter Housing

CleanFlow leverde een transparante kunststof filterhuis compleet met roestvrij stalen mesh filter scherm. Een eenvoudige filter om vaste stoffen en vuildeeltjes uit vloeistoffen te verwijderen. Het gaat gemakkelijk en snel om het filter scherm uit de behuizing te verwijderen en schoon te maken met de hand voor hergebruik. Een economische en efficiënte filter oplossing.

 plastic filterhuis  plastic filterbehuizing  plastic filterhuis

 • Maatwerk filterschermen

CleanFlow produceert maatwerk filterschermen. Ze kunnen dienen voor vervanging van beschadigde schermen in bestaande situaties of voor nieuwe toepassingen en projecten. De schermen zijn verkrijgbaar in alle maten, vormen en filtratie graden. Ze worden geproduceerd in verschillende materialen waarvan roestvast staal de meest voorkomende is.

CleanFlow produceert maatwerk filterschermen Custome Made Filter Screens  maatwerk filterscherm

 • EcoCeramics vervangende membranen

Keramisch membraan fabrikant ECO Ceramics BV stopte hun activiteiten. Productie van vervangende keramische membranen buizen is gestopt. Gelukkig heeft CleanFlow nog steeds toegang tot de voorraad van de oorspronkelijke ECO membranen buizen. We kunnen ook gelijkwaardige vervangende buizen leveren die in de bestaande installatie past zonder aanpassingen.

EcoCeramics vervangende membranen

 • RO voorfilters

Een bedrijf in Scandinavië gebruikt Electrochemical Machining (ECM) als high tech metalen technologie voor hun producten. De metalen onderdelen geproduceerd met ECM-technologie worden met vers water gespoeld. Dit spoelwater wordt hergebruikt in een omgekeerde osmose (RO) installatie. Ter bescherming van de dure en gevoelige RO membranen leverde CleanFlow de voorfilters. Een dual-systeem van filterhuizen met hoge prestaties geplisseerde zakkenfilters is geleverd. Dit geeft de klant een uitzonderlijke lange levensduur en eenvoudige snelle vervanging van de filterelementen.

RO pre-filters

 • H2S verwijdering uit biogas

CleanFlow maakte het basis ontwerp voor waterstofsulfide (H2S) verwijdering uit biogas. Kritische procesparameters werden geïdentificeerd en ondersteuning tijdens detail engineering werd gegeven voor bouw van de actieve kool (AC) adsorptie filter. Ook hebben we het speciale kaliumjodide (KI) geïmpregneerde actieve kool media geleverd. Het biogas filter is nu in gebruik als onderdeel van het biogas behandelingssysteem bij het Afval Energie Bedrijf in Amsterdam.

waterstofsulfide (H2S) verwijdering uit biogas

 • Natwasser stoffilter

CleanFlow voorziet basic engineering voor natte scrubber stoffilter voor een Nederlandse staalproducent. De bestaande filter vloog meerdere malen in brand. CleanFlow produceerde een brandvrije stoffilter, gebaseerd op natte scrubber technologie. Niet brandbaar, geen verbruiksartikelen, hoog rendement stofverwijdering, minimaal onderhoud, eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 natte scrubber stoffilter

 • Verhuur Filter Unit

CleanFlow leverde een verhuur duplex filter unit met een 3 maanden huurcontract. Het apparaat wordt gebruikt voor de behandeling van afvalwater in Noorwegen. Snelle communicatie en snelle levering overtuigde de klant om CleanFlow te kiezen.

verhuur duplex filter unit

 • Vloeibaar Butaan Duplex filter

Voor een uitdagend project in Frankrijk leverde CleanFlow twee filters om vloeibaar butaan schoon te maken bij -20 °C bedrijfstemperatuur. Het vloeibaar butaan werd overgebracht van de ene opslagtank naar de andere en in de tussentijd uit vaste stoffen vrij gefilterd. Door onze pragmatische aanpak en flexibiliteit werden de filters geleverd in een kwestie van dagen.

Vloeibaar Butaan Duplex filter

Spring naar toolbar